Nieuws

Madmum op het Amsterdam Coffee Festival

Ondanks dat koffiebereidingen al decennia meegaan, komen er elk jaar nieuwe innovaties bij. Je kan het zo gek niet bedenken of een koffiefreak heeft het proberen waar te maken. Op het Amsterdam Coffee Festival worden al die uitvindingen samengebracht in de Westergasfabriek. Team Madmum ging twee dagen langs, dronk veel koffie, en kroop ook zelf achter de espressomachine.

Wat denk je van een filterchocolade (chocolade opgegoten als een filterkoffie)? Laserprint latte art (je eigen ontwerp in melkschuim geprint)? Of voor de barista’s die hun melk maar niet goed opgeschuimd krijgen, een kraantje waar de perfect opgestoomde melk zomaar uitstroomt? Tijdens de teambuilding op het Amsterdam Coffee Festival kwamen we het allemaal tegen. De ene uitvinding al nuttiger dan de andere. Maar naast het scouten van originele uitvindingen is het Amsterdam Coffee Festival vooral een plaats om je onder te dompelen in de veelzijdigheid van koffie. Van brandmachines tot handgemaakte koffiekoppen: je vindt er alles en kan het allemaal proberen. Donderdag was dan ook een dag waarop we koffie in al zijn variaties dronken: van lichte roasts tot nitro cold brews, en later op de dag de trendy koffiecocktails verkenden.

We voelden ons als Sjaakie in de Westergasfabriek die ogen en smaakpapillen tekort kwam. Al hadden we niet enkel daarvoor de oversteek naar het Noorden gemaakt. Op vrijdag was het aan ons. Team Madmum was uitgenodigd door Sanremo om heel de namiddag onze koffie te schenken. En de machine stond niet stil. Barista Cas en Frederik toonden een namiddag lang waar Madmum voor staat: mensen samenbrengen rond kwalitatieve koffie. We zagen de hele wereld aan onze koffiemachine passeren: van Colombiaanse importeurs tot Rwandese koffieboeren. Moe, voldaan en opgeladen met inspiratie keerden we vrijdag terug naar Leuven.

Volgend jaar zelf een kijkje nemen op het Amsterdam Coffee Festival? Alle info vind je op de site.