Toont alle 11 resultaten

Brazil Fazenda Recando

8.8929.98
 

Notig, chocolade

De Braziliaanse zon in een kop koffie Brazilië dat is zon, zee,strand, maar ook koffiebonen. Deze bourbon variëteit uit de heuvelachtige Cerrado regio is de basis van uiterst veelzijdige koffie. Met zijn zoete karakter kan je er ontzettend veel richtingen mee uit: brand je hem lichter dan komen de melkchocoladetoetsen bovendrijven, brand je hem donkerder dan krijg je lichtzoete koffies. Het resulteert telkens opnieuw in een hemelse kop koffie met een uitgesproken body en een zijdezachte textuur.

Burundi Kibingo Filter

15.98
 

bessen, steenvruchten, cacao, honing

Deze Kibingo Fully washed koffiebonen bevatten bloemige en fruitige tonen, zoals we gewoon zijn van Burundi koffies. De koffiebonen worden zorgvuldig verwerkt door lokale boeren en verzameld bij de Kibingo washing station in de provincie Kayanza, in het noorden van Burundi. De koffieplantages die het washing station bevoorraden, variëren in hoogte van 1.700 tot 1.900 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de unieke smaak van deze koffiebonen. Door het fully washed proces hebben deze koffiebonen een heldere, schone smaak en een lichtere body. De tasting notes van deze bessen, steenvruchten, cacao en honing zorgen voor een gebalanceerde en aangename smaakbeleving.

Congo Kivu Bio 400g

15.98

Rijp fruit, complex, exotisch

Exotische koffie uit het hart van het Afrikaans continent

Deze Congolese koffie werd voor het eerst gekweekt in experimentele omstandigheden: op de oevers van het kivu meer op een jonge vulkanische ondergrond. De unieke context bleek al snel een schot in de roos met zijn complex smaakprofiel dat je doet denken aan zoet rijp fruit, met friszure toetsen en een stevige body. Het maakt van deze koffie meteen de meest exotische in ons aanbod. Madmum was de eerste om in 2019 een lading van deze exclusieve koffie naar België te halen.

Costa Rica Finca Las Lajas

13.98
 

Grapes, blackberries, nutty

Deze Costa Ricaanse koffie is het levenswerk van het koppel Oscar en Francisca Chacon uit de San José regio. Na een zware aardbeving in de regio in 2008 moest het koppel inventief aan de slag gaan met de beperkte middelen die voorhanden waren. Het Honey-verwerkingsproces dat traditioneel vooral in Brazilië en Ethiopië gebruikt wordt, introduceerden ze als een van de eersten in Costa Rica. Een gedurfde zet die een groot succes werd dankzij zijn atypisch smaakprofiel met fruitige accenten die doen denken aan pruim, pompelmoes en bloedappelsien.

Decaf Mexico

15.98

zoete hazelnoot, amandelen, rietsuiker

Less Caffeine, More Coffee. Koffiebonen ontdoen van hun oppeppende kwaliteit zonder de smaak aan te tasten, is een ware kunst die maar weinigen onder de knie hebben. Maar in de Chiapas regio van Zuid-Mexico weten ze duidelijk waar ze mee bezig zijn. Sinds geruime tijd hebben de boeren in de regio zich toegelegd op het zuiveren van cafeïne uit de koffieboon. En met succes. De essentie van deze zuivering? Kristalhelder bergwater. Door na de oogst de groene bonen op meer dan 1200 meter boven het zeeniveau te behandelen met bronwater, slagen ze erin de cafeïne op te lossen. Zonder dat er ook maar één additief aan te pas komt. Het zorgt ervoor dat de gebalanceerde smaak van de boon niet verloren gaat bij het decafeïneringsproces. Wat rest is een heerlijke kop koffie met zoete toetsen van hazelnoot, geroosterde amandel en rietsuiker. De perfecte dessertkoffie, waarvan je heel de dag door kan genieten.

Ethiopia Yirgacheffe

11.9816.98
 

Floraal, aardbei, chocolade

Deze Ethiopische specialty coffee uit de Yirgacheffe regio is het toonvoorbeeld van de samenwerkingsverbanden die lokale boeren aangaan om de inlandse koffietraditie in stand te houden. Een indrukwekkend netwerk van meer dan 3000 boeren teelt deze JARC variëteit en deelt kennis om de vrucht nog beter tot zijn recht te laten komen. Het geheim van deze boon is het natuurlijke proces en de droging in direct zonlicht op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel. Het resultaat is een gedurfd maar bloemig smaakprofiel met toetsen van chocolade en aardbei.

Ethiopië Sidama

15.98

Delicaat, spicy, bergamot​

‘De originele koffie ervaring met een pikante toets’

Ethiopië kan als bakermat van de koffie niet ontbreken in ons aanbod. In het Zuiden van het land op het Ethiopisch hoogland  vind je talloze plantages die kruidige, en toch delicate koffies opleveren. De Sidamo variëteit die we branden wordt gekweekt op een hoogte van meer dan 2000 meter en wordt gekenmerkt door zijn pikante karakter en de toetsen van Bergamot en citrusvruchten die je erin terugvindt.

India filter 400g

15.98
 

Kruidig, rood fruit

Pittige kruidenkoffie die verrast Ook in Azië kennen ze iets van koffie. De Indiërs hebben zich door de jaren heen ontwikkeld tot echte koffiespecialisten en zijn ondertussen stevige concurrenten voor de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse koffieboeren. De koffie die ze produceren heeft net als hun keuken een kruidig karakter en doet denken aan rood fruit. Deze Plantation A variëteit wordt gekweekt tussen 1000 en 1.500 meter boven het zeeniveau en is uitstekend voor zowel espresso als een eenvoudige filterkoffie.

Rwanda

15.98

bessen, donkere chocolade, steenfruit

Een uur ten noorden van de Kayanza regio is men al decennia verzot op koffie. Hoewel de focus aanvankelijk op bulkproductie lag, heroriënteerden de koffieboeren zich de laatste vijftien jaar en legden ze zich toe op specialty coffees: met succes. De Rwandese boeren schrikken er niet voor terug om hun bessen zo te telen dat het een uiterst complex smaakprofiel oplevert. Ook hier werkt men met de bourbon variëteit, die uiterst goed gedijt in de regio. Op het eerste gezicht toont deze koffie veel overeenkomsten met zijn Burundese tegenhangers: we proeven een zuivere en lichtzoete koffie. De magie van deze boon zit hem in de afdronk wanneer een veelheid aan aroma’s komt bovendrijven: tropisch fruit, rood fruit, en malse perzik.