Workshops
Toont alle 4 resultaten
Espresso Lab
Tijdens het Espresso Lab draaien we de koffietas binnenstebuiten en ondersteboven. We beginnen met de geschiedenis en historische ontwikkeling van onze belangrijkste tool bij het zetten van deze kleine koffie, de espressomachine. Vervolgens duiken we in de theorie, die we erna omzetten in de praktijk. We doorlopen samen het basisrecept, leren je de juiste routines aan en zoomen in op alternatieve espressotechnieken. Ten slotte ontdekken we samen welke richtingen je allemaal uitkan met espressobereidingen op melkbasis. Cappuccino, cortado of flat white? Na deze Lab heb je ze allemaal in de vingers.
Deze Lab wordt in een groep van vijf personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30
Filter Coffee Lab
Tijdens onze Filter Coffee Lab laten we zien dat filterkoffie ondertussen veel verder staat dan zijn oubollige imago doet uitschijnen. In het Lab maken we eerst kennis met de verschillende zetmethoden en technieken zoals pour over, immersion en vacuum. Om er daarna zelf aan de slag mee te gaan. We bekijken samen hoe je de beste filterkoffie zet en aanpast naar je eigen voorkeuren. Voor dat je het weet bespeel je parameters als ratio, watertemperatuur en malingsgraad als een echte virtuoos. Ben je er zelf nog niet helemaal uit welke zetmethode bij jou past? Tijdens de afsluitende filter coffee tasting komt er ongetwijfeld een nieuwe favoriet bovendrijven.
Deze Lab wordt in een groep van zes personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30
Introduction to Speciality Coffee
Het Specialty Coffee Lab is de plek voor de koffiemeerwaardezoeker. Je leert er alles over de geschiedenis van specialty coffee en de genetische verschillen die door de jaren ontstonden. Maar ook het oogstproces, de terroir, de verwerking en het roosteren van de boon komen aan bod. We bieden je een volledige onderdompeling in de wereld van specialty coffee, die afgesloten wordt met een coffee tasting waarbij we de verschillen tussen arabica en robusta in de kijker zetten, en daarnaast vier verschillende arabica’s proeven en analyseren op basis van oorsprong en verwerking.
Deze Lab wordt in een groep van 15 personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30
Latte Art Lab
Wou jij altijd al zo’n mooie tekening in je cappucino maken? Dit is je kans. Tijdens het Latte Art Lab geven we je een hands-on training in het opschuimen van melk en vegan alternatieven, en tonen we jou hoe je nu precies een hartje, varen of tulp in je melkschuim schildert. Opgelet! Smossen is bij deze Lab verplicht.
Deze Lab wordt in een groep van vijf personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30